Menu Close

Uitnodiging boekpresentatie Hindoes in zicht

Beste,

Na enkele jaren verschijnt er weer een boek over het hindoeïsme in Nederland: Hindoes in zicht. Het is een bundel met artikelen over uiteenlopende aspecten van het huidige hindoeïsme in ons land, zoals de bouw van de nieuwe ASAN mandir, processies bij de Tamil hindoes, de vorming van religieuze identiteit bij hindoe jongvolwassenen en het ontstaan van het vakgebied van hindoe geestelijke verzorging.

Maar liefst negen auteurs hebben vanuit hun specialisaties, onderzoek en ervaring bijgedragen aan deze studie. Interessant is hierbij dat deze auteurs uiteenlopende achtergronden hebben zoals de wetenschap, praktijk als professional, bestuurder in hindoe organisaties of academicus afgestudeerd in een aspect van het hindoeïsme. Voor wie zich bezighoudt met hindoes en hindoeïsme in Nederland is deze bundel uiterst actueel en beslist een mustread.

Graag nodigen wij u uit voor de feestelijke presentatie van dit boek op zaterdag 27 november van 19:00 – 21:00 uur in de ASAN mandir aan de 1ste Van der Kunstraat 75 in Den Haag.

Het programma voor deze avond is als volgt:

  1. Inleiding
  2. Aanbieding van het eerste exemplaar van ‘Hindoes in zicht’ aan
    Z.E. dhr. Pradeep Kumar Rawat, ambassadeur van India in Nederland en
    Z.E. dhr. R. Khargi, ambassadeur van Suriname in Nederland.
  3. Panelgesprek met de aanwezigen in de zaal over de in het boek beschreven ontwikkelingen met een vooruitblik op het Nederlandse hindoeïsme in de komende jaren.
  4. Afsluiting met een hapje en drankje

Het boek is op de avond te koop bij de boekentafel.

In verband met de Coronamaatregelen moeten we onze gasten registreren. Stuurt u svp een bevestigingsmail naar bikram.l@dji.minjus.nl. En uiteraard wordt u gevraagd om de QR-code van uw vaccinatiebewijs te laten scannen.

Met vriendelijke groet,

Freek Bakker en Bikram Lalbahadoersing

Spread the love