Menu Close

Swami Purnachaitanya, een swami van Nederlandse geboorte

Ik ben een swami, een monnik in de hindoe traditie, vertelt Swami Purnachaitanya. Maar het bijzondere aan hem is dat hij een swami is van Nederlandse afkomst, die bij zijn geboorte de naam Alexander Luthra meekreeg. Op zijn zestiende ontmoette hij Sri Sri Ravi Shankar in Nederland, de oprichter van Art of Living en wereldberoemd als vredesambassadeur, humanitair zeer bewogen en spiritueel leider. Swami Purnachaitanya herkende meteen zijn spiritueel leraar in hem, raakte geïnspireerd om dieper in te gaan op de oude Vedische tradities en praktijken, wat hem ertoe bracht aan zijn reis te beginnen om de aard van realiteit en bewustzijn te begrijpen.

Na het afronden van zijn universitaire studie Indologie ging Alexander naar The Art of Living International Centre in Bangalore, India om de Vedische kennis, rituelen en recitatie van mantra’s en Vedische hymnen onder de knie te krijgen. Hij ontving zijn titel (swami, monnik) als een erkenning van zijn hoge bewustzijnsstaat en toewijding om zijn leven te wijden aan het dienen van anderen.

Purnachaitanya is de naam die Shri Shri Ravi Shankar hem heeft gegeven. In de afgelopen 15 jaren is Swami Purnachaitanya naar vele landen gereisd om lezingen, spirituele cursussen en trainingen te geven. Momenteel is hij in Zuid-Afrika.

De Art of Living Nederland verzorgt talrijke cursussen en trainingen op het gebied van spiritualiteit in de Vedische traditie. Zie voor meer informatie www.artoflivingnederland.nl.

Spread the love