Menu Close

Boekpresentatie Hindoes in Zicht

  • Datum:  – 

Hindoes in zicht biedt de lezers helder zicht op wat er in hindoe Nederland gaande is. De schrijvers maken duidelijk dat het hindoeïsme een dynamische traditie is. Zo beleven jongvolwassenen de religie op een andere manier dan hun ouders. En brachten groepen hindoes uit Sri Lanka en India andere uitingsvormen van deze religieuze traditie naar ons land.

Tijdens deze boekpresentatie op woensdagavond 2 maart neemt redacteur Freek Bakker u mee langs de drie delen waaruit het boek bestaat: Huis, Geloofsgemeenschap en Samenleving.

Beginnend met een schets van de Sterkampen waar Jiddu Krishnamurti in 1928 zijn rede houdt, informeert het boek de lezer over onder andere tempelbouw en hindoe processies. Hoe de hindoes zich manifesteren in de Nederlandse samenleving, ontwikkeling van hindoeïstische geestelijke verzorging alsook universitaire aandacht voor de hindoe traditie en de omgang van hindoes met andersgelovigen zijn onder andere onderwerpen die daarna aan bod komen.

Het boek rond af met een samenvatting van de ontwikkeling die de hindoe religie in de lage landen gedurende de laatste decennia heeft doorgemaakt. Tenslotte, wagen de auteurs zich aan de vraag welke veranderingen zich komende jaren zullen voltrekken in het Nederlands hindoeïsme.

Auteurs: Jan Peter Schouten, Dineesh Lalbahadoersing, Sharda Balla, Freek Bakker, Amresh Tewarie, Pieter van der Woude, Bikram Lalbahadoersing, Soerish Jaggan en Victor van Bijlert.

Redactie: Dr. Freek L. Bakker, voorzitter van de Contactgroep Hindoes-Christenen Raad van Kerken in Nederland.

Voorwoord door Z.E. Chandrikapersad Santokhi, President Republiek Suriname.

 

Bron: https://www.raadvankerken.nl/agenda/event/boekpresentatiehindoes-in-zicht

Spread the love