Menu Close

Bardish Chagger (40) minister van diversiteit en jeugd in Canada

Ze is een vrouw en van Indiase komaf. Haar grootouders en vader kwamen in de jaren zeventig vanuit India naar Canada om te werken in een tapijtfabriek in Waterloo. Bardish groeide op in een groot familieverband met haar grootouders, haar ouders, een zus en broer, ook een tante en oom en hun drie zonen. Het was een warme en levendige plek, waar oude gebruiken werden gekoesterd en nieuwe gewoonten werden ontwikkeld.

Toch was het leven in Canada niet altijd perfect voor de Chaggers. Soms was de familie het doelwit van racisme; er werden stenen naar hun huis geslingerd en graffiti gespoten op de muren. Maar zij hielden vol omdat ze overtuigd waren dat in Canada van hun toekomst lag.

Bardish kreeg de politieke vorming van haar vader die een groot voorstander was van de multiculturele samenleving. Om die reden steunde hij de Liberal Party of Canada. Bardish volgde haar vader in zijn politieke overtuiging en als student runde ze de Young Liberals Association, de jongerentak van de partij.  Na de verkiezingen van 2015 werd ze benoemd tot minister.

“Mijn familie is mijn ruggengraat”, zegt Bardish altijd. ‘Maar mijn familie is veel meer dan de bloedverwantschap. Er zijn veel mensen die mij hebben geholpen mijzelf vorm te geven, zodat ik ben wie ik nu ben. En daar zijn veel leden van mijn familie die niet op mij lijken. Maar het zijn leden van mijn familie. ‘De mensen van Waterloo zijn mijn familie!’

Spread the love