Menu Close

Officiële statement ISKCON – ontwikkelingen in Oekraine

Als leden van de Internationale Gemeenschap voor Krishna Bewustzijn (ISKCON) bidden wij voor alle slachtoffers van de ontwikkelingen in Oekraine. We bidden oprecht dat er geen onschuldige mensen meer hoeven te lijden en dat de vrede in die regio spoedig zal terugkeren.

We zijn vooral diepbedroefd dat duizenden toegewijden van Heer Krishna in conflictgebieden wonen. Leden van onze gemeenschappen wonen in zowel Oekraïne als Rusland en we vrezen dat zij en hun families en vrienden, zowel spiritueel als materieel, veel pijn lijden. Moge Heer Krishna iedereen beschermen.

De heiligen binnen onze traditie leren ons dat zolang als de menselijke samenleving het eigendom van de aarde claimt en vergeet dat we allemaal kinderen zijn van God, we zullen lijden onder onderlinge conflicten. Deze erkenning van universele broeder- en zusterschap strekt zich uit tot de slachtoffers aan alle kanten van elke vijandigheid.

We bidden oprecht voor die dag waarop Russen, Oekraïners, Amerikanen, Chinezen, Indiërs, Afrikanen, Europeanen en alle volkeren samen zullen komen onder de vlag van genegenheid voor elkaar en voor God. Ware vrede, veiligheid en vervulling kunnen niet worden bereikt door economisch of politieke gewin. Ze worden bereikt door te weten dat we allemaal Gods kinderen zijn en dat alle mensen, ja alle levende wezens, ons respect, bescherming en genegenheid verdienen.

Hare Krishna!

Foto / Art door Radhika Sharma
Spread the love