Menu Close

Nieuw bestuur geïnstalleerd

Vandaag heeft de Hindoeraad Nederland haar nieuwe bestuur geïnstalleerd, met de heer Dowlatram Ramlal als de nieuwe voorzitter. We willen graag onze oprechte dank uitspreken aan onze voormalige voorzitter Rita Datadin voor haar toegewijde en onvermoeide inspanningen in de afgelopen jaren. De Hindoeraad is verantwoordelijk voor het vertegenwoordigen van de belangen van Hindoes bij overheidsinstanties. De organisatie is erkend door de overheid als gesprekspartner die de Hindoe’s in Nederland betreffen.

De Hindoeraad is betrokken bij verschillende projecten, waaronder het werken met geestelijke verzorgers bij het ministerie van Defensie en Justitie, en het hebben van een leerstoel Hindoeïsme aan de Vrije Universiteit. Bovendien is de raad betrokken bij het project Hindoe Vormend Onderwijs .

De raad heeft ook samengewerkt met andere religieuze en levensbeschouwelijke koepelorganisaties in Nederland, zoals tijdens de coronacrisis, waarbij ze gezamenlijke richtlijnen en protocollen hebben opgesteld om de verspreiding van het virus te beperken en de volksgezondheid te beschermen .

Er blijven natuurlijk nog vele uitdagingen, met name op maatschappelijk gebied. Voor meer informatie, bezoek onze website op Hindoeraad.org of onze Facebookpagina Hindoeraad Nederland.

Spread the love