Menu Close

Uitnodiging aan Alle Hindoe Organisaties in Nederland voor World Cleanup Day

Beste leden van de Hindoe gemeenschap,

Wij, Hindoe Raad Nederland, zijn verheugd om aan te kondigen dat World Cleanup Day officieel is opgenomen in de agenda van de Verenigde Naties en zal jaarlijks op 20 september plaatsvinden. Dit biedt ons een geweldige kans om onze toewijding aan het behoud van de aarde te tonen, in overeenstemming met onze spirituele waarden.

In het Hindoeïsme wordt de natuur beschouwd als een heilige entiteit, een directe manifestatie van het goddelijke. Het schoonhouden van onze planeet is niet alleen een milieuactie, maar ook een vorm van spirituele beoefening die de harmonie tussen mens en natuur bevordert. Deze dag benadrukt het belang van een schone aarde voor het welzijn van alle levende wezens, en is een praktische uiting van Ahimsa (geweldloosheid) en Sewa (zelfloze dienst).

Een schone omgeving draagt bij aan de gezondheid en het welzijn van elk individu en ondersteunt de biodiversiteit die essentieel is voor het ecologische evenwicht van onze planeet. Door actief deel te nemen aan de schoonmaak van onze directe en uitgebreide omgeving, dragen we bij aan het behoud van deze balans en zorgen we dat toekomstige generaties een vruchtbare en gezonde aarde erven.

  • Schoonmaken van tempelomgevingen: Organiseer schoonmaakdagen rond onze tempels, een directe uiting van respect en zorg voor onze heilige plaatsen.
  • Publieke initiatieven: Neem het initiatief om parken, stranden en straten schoon te maken. Dit zijn plaatsen die we delen met onze bredere gemeenschap en waar we een positieve invloed kunnen uitoefenen.
  • Bewustwordingscampagnes: Organiseer workshops en informatiesessies die het belang van een schone omgeving en duurzaamheid benadrukken.

Wij moedigen alle Hindoe organisaties en gemeenschappen aan om in actie te komen. Samen kunnen we een krachtig voorbeeld stellen van milieubewustzijn en spirituele verantwoordelijkheid. Uw deelname is essentieel om deze dag tot een succes te maken en om onze collectieve invloed als een verenigde gemeenschap te tonen.

Laten we onze spirituele principes in actie brengen en gezamenlijk bijdragen aan het welzijn van onze planeet. Sluit u bij ons aan op 20 september en help ons om een blijvende impact te maken op de wereld die we achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen.

Stuur een foto van uw actie ter publicatie op de website van de Hindoe Raad Nederland naar website@hindoeraad.org

Met warme groeten en hoop op uw actieve deelname,

Hindoe Raad Nederland

Deel dit bericht binnen uw netwerk en laten we samen werken aan een schoner, groener en heiliger Nederland. #WorldCleanupDay #HindoeRaadNederland #Duurzaamheid #Milieubehoud

Spread the love